Energie jsou během letošního podzimu velkým mediálním tématem. Zprávy o jejich rostoucích cenách plní přední stránky novin a webů a přidělávají vrásky na čele mnoha lidem. Marketingové oddělení rádia Blaník se rozhodlo zájem o toto téma vyžít a nabídnout svým posluchačům zaplacení ročních záloh energií, pokud tedy budou mít štěstí a vyhrají v soutěži.

V pondělí 17. října startuje v rámci vysílání Rádia Blaník soutěž s názvem Energie na rok zdarma. Na její realizaci spolupracuje druhý největší výrobce energie v ČR Sev.en Energy. S tímto nápadem přišlo rádio již na jaře a vzhledem k setrvávající společenské poptávce se jí rozhodlo nyní na podzim opět obnovit.

„Rádio Blaník dlouhodobě vystupuje se strategií, že posluchačům ulehčuje život a pomáhá jim jako blanický rytíř v těžkých chvílích. Dnes více než kdy jindy vnímáme, že se naši posluchači často ocitají ve finanční tísni, protože nedokáží zaplatit své účty za energie. Proto jsme se spolu se Sev.en Energy rozhodli, že jim proplatíme roční zálohy a trochu jim v současné situaci ulehčíme život,“ říká Daniel Rumpík, programový ředitel Rádia Blaník.

„Naše společnost je tradičním výrobcem stabilní levné energie převážně z domácích paliv, což je přesně disciplína, která by postupně mohla domácnostem pomoci snížit částky na fakturách. I proto nám připadala iniciativa Rádia Blaník velmi sympatická a rozhodli jsme se ji podpořit,“ říká Gabriela Sáričková Benešová, mluvčí Sev.en Energy.

Princip soutěže je jednoduchý, stačí se zaregistrovat pomocí SMS a pokud kdykoliv během vysílání zazní jméno registrovaného, ten se musí v krátkém čase (tří následujících písniček) ozvat. Výhrou je dvanáctinásobek částky, kterou dotyčný uvedl v rámci registrační SMS.