Celoplošný televizní multiplex 23 se rozroste o další nový program. Vstoupí do něj dosud placený IPTV kanál DVTV Extra, který kombinuje rozhovory z internetové DVTV a vybrané podcasty českých influencerů.

Už jen dvě volné programové pozice brzy zbydou v celoplošném televizím multiplexu 23. Třetí totiž brzy obsadí kanál DVTV Extra, který tento týden získal licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Původně placený IPTV program, který startoval loni 31. října exkluzivně ve službě Magenta TV od T-Mobile, tak bude nově k dispozici volně na klasickou televizní anténu. Stanice nabízí část rozhovorů z původní placené internetové DVTV a podcasty vybraných českých influencerů, jako například Kecy a politika od Petra Michopulose a Bohumila Pečinky nebo podcast Čestmíra Strakatého. Provozovatelem stanice je společnost TV Extra Partners, která patří firmě IPTV Partners vlastněné Martinem Veselovským, Danielou Drtinovou, Janem Rozkošným a Janem Ouředníkem.

DVTV má licenci a velké plány Poběží po kabelu, 24 hodin denně

Podrobnosti o vstupu DVTV Extra do terestrického vysílání sdělí zástupci stanice společně s Českými Radiokomunikacemi na tiskové konferenci, která se uskuteční příští týden ve středu na žižkovském vysílači. Za CRA se zúčastní Marcel Procházka, ředitel sekce regulace a právního oddělení, za DVTV Extra moderátor Martin Veselovský a editor Jan Rozkošný. Zájem o terestrické vysílání projevovala DVTV už začátkem loňského roku. Původní internetový projekt DVTV pokračuje a má vlastního provozovatele, společnost Online Partners, kterou vlastní stejným dílem zástupci DVTV jako u společnosti IPTV Partners.

Jak jsme ladili DVTV Extra Přes zvláštní přenosové systémy T-Mobilu

Úvodní foto: DVTV