Surfařka z Francouzské Polynésie si na letošních letních olympijských hrách v Paříži odbude premiéru. Je držitelkou ocenění World Surf League World Junior a Surfer Magazine’s Best Barrel.

Tahitská surfařka Vahiné Fierro se nově stala velvyslankyní při udržitelný rozvoj společnosti Panasonic. Před jejím olympijským debutem na letních hrách v Paříži tak pomůže společnosti Panasonic zvýšit povědomí a sjednotit přístup veřejnosti k ochraně přírody a planety, který představuje její inciativa GREEN IMPACT.

„Vahiné je surfařka světové třídy. Jsme velmi rádi, že ji můžeme podpořit v přípravě na olympijské hry v Paříži 2024; sdílíme stejné hodnoty, pokud jde o respektování planety a potřebu řešit změnu klimatu. Panasonic GREEN IMPACT je nejen projekt nebo kampaň, ale dlouhodobý závazek, a právě prostřednictvím špičkových sportovců, jako je Vahiné, můžeme podporovat a udržovat povědomí o důležitosti udržitelnosti, a to jak dnes, tak po mnoho dalších let,“ říká Junichi Suzuku, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Panasonic Europe BV.

Iluze mořského příboje? Díky videoprojekci nic nemožného

Olympijský surf se odehraje 15 000 km od Paříže

Vahiné pochází z ostrova Huahine ve Francouzské Polynésii, který se nachází severozápadně od Tahiti – dějiště závodů v surfování na Letních olympijských hrách 2024. Vahiné, která surfovala od svých dvou let, byla první Tahiťankou, která vyhrála v Austrálii v roce 2018 titul World Surf League World Junior a v roce 2019 cenu Surfer Magazine’s Best Barrel (v kategorii žen). „Můj zájem o ochranu naší planety začal v době, kdy mi bylo 17 let a potkala jsem kolegy surfaře, kteří byli zapálení do ochrany oceánu. Nemůžu být tedy šťastnější a hrdější, když mě oslovila společnost Panasonic pro tuto spolupráci. Jde o společnost, která opravdu tvrdě pracuje na řešení problematiky změny klimatu a udržitelnosti,“ říká Vahiné Fierro.

Vahiné se stala nejnovější členkou týmu špičkových sportovců, kteří sdílejí stejné zapálení pro udržitelnost, jako je evropský atletický tým Panasonicu složený z Hannah Cockroft, Malaika Mihambo a Hannah Mills. Vahiné je také velvyslankyní společnosti Coral Gardeners, která se věnuje ochraně oceánů a znovu vysazuje korály v místech postižených globálním oteplováním. Panasonic poskytuje sportovcům týmu Panasonic finanční prostředky na podporu jejich sportovních ambicí a zároveň pomáhá zviditelňovat jejich úsilí v oblasti udržitelnosti a rozmanitosti, spravedlnosti a začlenění (DEI). Jejich práce vzdělává, inspiruje a pomáhá ostatním řešit environmentální a sociální problémy, které jsou pro ně důležité.

Formani uvedou Ptačí sněm, představení plné vizuálních efektů

Iniciativa GREEN IMPACT společnosti Panasonic je jádrem obchodní strategie společnosti Panasonic. Přepracování svého hodnotového řetězce na udržitelnější a rozvojem špičkové nízkouhlíkové technologie chce Panasonic do roku 2050 snížit a vyhnout se emisím CO2 o více než 300 milionů tun.

Štítky