Moderní robotický sklad má objem 176 000 m3 a automatizované balicí stroje maximálně urychlují vyřizování objednávek z celé Evropy.

Nový plně automatizovaný centrální sklad pro expedici zásilek do všech zemí Evropské unie i dalších regionů zprovoznila v dánském městě Greve skupina EET Group. Společnost, která se specializuje na výrobu a distribuci B2B technologií a různých komponent, tak ztrojnásobila svoje logistické kapacity. Nový sklad obsahuje rozšířený Autostore a automatizované balicí stroje, které zajistí rychlé vyřízení objednávek, přesné řízení zásob a přispějí k úsilí EET o udržitelnost snížením objemu přepravy. Nový sklad navíc zahrnuje ekologické postupy, jako je energeticky účinné osvětlení a iniciativy na snížení množství odpadu.

„Pro nás jako distributora jsou sklady EET srdcem našeho podnikání a nedílnou součástí našeho fungování. Vynaložili jsme velké úsilí na to, abychom našli ideální místo pro realizaci našich ambicí. Distribuční centrum Greve je pečlivě navrženo tak, aby v sobě spojovalo prostornost a produktivitu, což povede k vyšší efektivitě a umožní nám poskytovat skladovací a distribuční řešení šitá na míru a uspokojit tak rozmanité potřeby našich vážených zákazníků a dodavatelů,“ říká Bjarke Roost, ředitel pro logistiku skupiny EET Group.

Nový centrální sklad EET Group v dánském Greve (Foto: EET Group)

Nejen nové distribuční centrum, ale také centrála EET Group

Nastavení distribučního centra Greve klade velký důraz na efektivitu a pohodu zaměstnanců. Díky implementaci pokročilé automatizace a strojního zařízení se výrazně snížilo zvedání těžkých břemen a namáhavé úkoly, což přispívá k bezpečnějšímu a pohodlnějšímu pracovnímu prostředí. Kromě nového centrálního skladu a distribučního centra Greve skupina EET Group otevírá také nové sídlo v Birkerødu, do kterého se sestěhovaly všechny divize a zaměstnanci ze dvou dánských poboček. Tato centralizace usnadní bezproblémovou spolupráci mezi týmy, rychlejší rozhodování a větší smysl pro komunitu.

Nové prostory jsou vybaveny tak, aby odrážely značku EET, a všichni kolegové se mohou těšit na více prostor pro spolupráci a inspirativní pracovní prostředí, které podpoří pohodu a kreativitu zaměstnanců. „Jsem neuvěřitelně hrdý na to, že díky neustálému organickému růstu společnosti EET a historii úspěšných akvizic jsme nyní připraveni vydat se na nové dobrodružství s naším modernizovaným skladem a centrálou. Tento krok ztělesňuje náš závazek k dokonalosti a inovacím a staví EET na úspěšnou budoucnost. Těším se, že budu moci zažít zvýšení úrovně logistických služeb pro naše vážené zákazníky a dodavatele a zlepšení pohody a spokojenosti našich zaměstnanců. EET je připravena na budoucnost,“ konstatuje Søren Drewsen, generální ředitel skupiny EET Group.

Displeje od Leyardu nově přes EET Group Firma vybavila studia O2 TV Sport či Markízy

Štítky