V Indii má IceWarp, česká alternativa Microsoftu 365 a Google WorkSpace, co do velikosti největší pobočku na světě s 200 zaměstnanci, která se stará o trhy na celém Středním Východě.

Důležitý krok pro získání státních zakázek na dodávání komunikační a kancelářské platformy IceWarp učinila stejnojmenná česká společnost v Indii. Podařilo se jí získat certifikát od tamní vlády pro poskytování služeb státním úřadům. Nejde přitom o nic jednoduchého, Indie si totiž velmi chrání svůj vnitřní trh a IT služby státním institucím můžou dodávat pouze společnosti založené a sídlící v zemi. Nejen kvůli tomu IceWarp už před lety vybudoval v Indii svoji největší pobočku, která funguje jako dceřiná společnost a má dokonce více zaměstnanců než pražská centrála IceWarpu.

„Certifikace byl proces, do kterého byl zapojen i náš tým v České republice. S možností poskytování našich služeb státním úřadům v Indii se nám otevírají obrovské možnosti,“ říká Adam Paclt, generální ředitel společnosti IceWarp. U komerčních klientů v Indii se IceWarpu nesmírně daří, především díky přehledným a intuitivním nástrojům, které nabízí alternativu vůči velkým globálním hráčům, jako je Microsoft 365 nebo Google Workspace, ale za poloviční cenu. Důležitou roli podle Paclta hraje také filosofie IceWarpu založená na požadavku, aby veškerá data klientů ukládaná do cloudu využívala datová centra v dané zemi, což je ostatně i požadavek indické vlády.

Nejlepší e-mail na cloudu? Podle ZDNET je to český IceWarp

IceWarp už pošesté získal ocenění za nejlepší firemní e-mail v Indii

Generální ředitel indické pobočky IceWarpu Pramod Sharda na květnové partnerské konferenci společnosti v Praze zdůraznil, že vidí obrovský tržní potenciál u řady zákazníků, kteří hledají alternativu vůči drahým řešením Microsoftu a Googlu. „Pro nás je vlastně takovým požehnáním, že máme na celosvětovém trhu za konkurenci pouze dva hlavní hráče,“ uvedl. Komunikační platforma od IceWarpu je v Indii velmi populární, o čemž svědčí i fakt, že letos společnost získala už pošesté v řadě ocenění CIO CHOICE za nejlepší firemní e-mailovou službu. Za devět let působení na indickém trhu získal IceWarp přes tisíc zákazníků z řad velkých firem a generuje téměř desetinu celkových globálních příjmů firmy.

Platforma IceWarp nabízí na jednom místě v rámci jednoho okna internetového prohlížeče všechny důležité komunikační a pracovní nástroje od vytváření a úpravy dokumentů, včetně hromadných úprav v rámci celých týmů, přes TeamChat, e-mail, videokonference a přehlednou pracovní plochu Dashboard, která není vázaná na konkrétní zařízení a uživatel si ji může otevřít kdekoli. IceWarp do svého řešení integroval také ChatGPT a plánuje doplnit i další velké jazykové modely včetně vlastního řešení. Jako jediný velký hráč nabízí svoji platformu jak ve formě cloudové aplikace, tak jako on-premise řešení provozované na vlastní infrastruktuře klienta.

MS 365 bychom vyměnili za levnější řešení, shodují se tři čtvrtiny IT manažerů

Štítky