JustWatch, mezinárodní průvodce světem streamování, pravidelně zveřejňuje statistiky sledovanosti IPT/VoD za své uživatele, a to včetně těch, kteří pocházejí z České republiky. Tady je jedna z nich.

Streamovací gigant Netflix si stále drží první místo, přičemž má víc, než Prime Video na druhém a Max na třetím místě dohromady. Obě video služby pak mají stále zhruba dvojnásobek toho, co Disney+, resp. Voyo, Ty jsou na sdílené třetí pozici a Voyo tak nadále posiluje.

TOP 10 streamů Česka 2023? Podle JustWatch dominují tituly Disney

Data ze sledovaných video služeb pocházejí z období od 1. 4. do 30. 6. 2024. V případě HBO jde o HBO Max i Max (po přejmenování), a jsou postavena na uživatelích JustWatch v České republice, kteří si vybrali své streamovací služby, klikli na nabídky streamování a označili tituly jako viděné.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených video služeb typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých je tu, mimo jiné, už i Voyo a O2 TV.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionů uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle nejnovějšího prohlášení pro digirevue.cz, 200.000 až 250.000 uživatelů měsíčně a z roku na rok se popularita značně zvýšila (přes zhruba polovina).