Hlavní jihomoravský vysílač Kojál odpojil kvůli plánované údržbě rozhlasové vysílání, od šesté ráno do šesté večer z něj nebude možné přijímat signál Českého rozhlasu, Rádia Impuls ani Frekvence 1.

Tři analogové stanice veřejnoprávního Českého rozhlasu, analogově šířené Rádio Impuls a Frekvence 1 a také digitální síť Českého rozhlasu s kompletní programovou nabídkou není možné ode dnešních šesti hodin ráno naladit z hlavního jihomoravského vysílače Kojál. České Radiokomunikace zahájily plánovanou dvanáctihodinovou výluku, která by měla skončit nejpozději úderem 18. hodiny. Televizního vysílání se tato výluka netýká, veškeré programy celoplošných multiplexů 21, 22 a 23 z této lokality pokračují ve vysílání. Rovněž analogové a digitální rozhlasové vysílání z dalších jihomoravských vysílačů je beze změny.

A která rádia se pro dnešek na Kojálu odmlčela? V analogovém FM pásmu jde o Český rozhlas Radiožurnál na frekvenci 95,1 MHz, Český rozhlas Dvojka na frekvenci 102,0 MHz, Český rozhlas Brno na frekvenci 106,5 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 87,6 MHz a Frekvenci 1 na frekvenci 104,5 MHz. Kromě toho nejde také digitální vysílání veřejnoprávního multiplexu ČRo DAB+ na kanálu 12D.