Jinak řečeno zvláštní a pokud jste aplikaci neviděli, nyní máte možnost. Video služba pro české uživatele udělala minimum, pokud jsme čekali nějaké komentáře, vytříbené funkce či uživatelskou přítulnost, prakticky jsme se nedočkali. Aplikace jako taková šla zkrátka v duchu předchozí verze jménem HBO Max a jak obvykle v této situaci podotýkáme, „zlaté HBO GO“!

Společnost nás bohužel s poslední aktualizací na Max zcela odstřihla a dokonce se ani neobtěžovala dát vědět, resp. neodpovídala na dotazy, což je přinejmenším podivné (autor tuhle tzv. vyhnívací taktiku vysloveně nesnáší). K současnému Maxu jsme se tak dostali náhodně a v průběhu OH vyzkoušeli co mohli; pro upřesnění v aplikaci Max šlo o položku označenou jako „Paříž 2024“, kde byly hry soustředěny. Když nic jiného, na dané platformě (viz dále) potěšila alespoň stabilita aplikace, když už ne uživatelská přítulnost a vstřícnost. À propos přepnutí mezi týmž pořadem vysílaným na ČT Sport a Max jasně ukázalo rozdíly v kvalitě ve prospěch ČT, a to ještě nemluvíme zanedbaných komentářích, včetně alespoň titulkových. Když dotyčný pořad běžel na Maxu i na ČT, bylo naprosto jasné, čemu dát přednost. Pro Max, resp. Eurosporty, to tak nebyla právě nejlepší vizitka!

V obrazové kvalitě (Max byl v provedení standard, bez jakéhokoli příplatku) nám to silně připomíná dlouholeté problémy HBO s jeho přístupem u kterého se nedá streamovaná kvalita manuálně ovlivnit a služba jen tvrdí, že se vám bude přehrávat v nejvyšší možné kvalitě dané vašim zařízením, apod.

Ha, ha, ha!

Nejen zde byl tento přístup často nefunkční o čemž svědčilo i prosté srovnání s ČT, jehož Full HD navíc není na nijak vysoké úrovni.

Domovská obrazovka Maxu z neděle 11. 8. 2024; ne, že by ty ostatní byly lepší! Končící olympiádu připomínala jen položka „Paris 2024“ a Max dal – mimo jiné – přednost LGBTQ+. To jako fakt? To jako žádné zakončení olympiády? Foto a foto v úvodu: autor

PŘEČTĚTE SI VÍCE „O PAŘÍŽI“:

Na čem jsme Max zkoušeli a odezva z Google Play/Store

Aplikaci se standardním (běžným) předplatným, jsme provozovali na multimediálním přehrávači Strong SRT 202 Ematic pod o. s. Android TV 9 (systém, který mají i televizory, pokud už nemají Google TV) na který jsme ji, s potížemi, nainstalovali. Aplikace od Warner Media Global Digital Services nejenže nebyla schopna provést prostou aktualizaci (byla slibována!), ale nepřevzala si ani přístupové údaje z předchozího HBO Max, což bychom pochopili pouze u hesla. Nakonec to dopadlo tak, že jsme ji museli odinstalovat a nainstalovat zcela nově, což – jak bylo vidět z reakcí nejen našeho okolí – ani zdaleka nebyl jen náš problém.

A nebyl to bohužel ani problém jediný.

Níže vidíte pár „drobností“ z vyjádření uživatelů zveřejněných na službě Google Play/Store. Žádný výběr nebyl prováděn, jednoduše byly, v sobotu 10. 8. 2024, zvoleny tři poslední reakce, které zveřejňujeme v plném znění. Zajímavé bylo, že hodnocení aplikace bylo v té době 4.7…

Adam, 27. července 2024

  • Olympijské hry. Největší sportovní svátek a gigant jako je Eurosport to nedokáže pokrýt českými komentátory. Většina disciplín je bez českého komentáře a pokud je tak pouze „TV stream“ kde jsou reklamní pauzy. Kromě angličtiny a francouzštiny mají naprostou většinu streamů pokryty v italštině, španělštině, polštině, norštině, maďarštině, švédštině, finštině, nizozemštině takže velikostí to nebude. Asi jsme specifický trh. Díky bohu za ČT, která bude mít na následující olympiády všechna práva.

Martin Reichel, 23. července 2024

  • Neskutečně mě aplikace štve. Například dnes mi nejdou pustit přes aplikaci filmy. Když ji zapnu, tak se začne načítat a najednou jsem zpět na výběru filmu. Provedl jsem všechny rady, jako odhlásit a přihlásit. Vymazat dočasně data a znovu se přihlásit. Odinstalovat a znovu nainstalovat aplikaci nepomáhá. Takže plno nervů, když se večer chci podívat na film a nejde to. Oproti HBO Go dodnes webové rozhraní nepodporuje obraz v obraze a chybí plno funkcí a přehledů, které dříve aplikace měla.

Marian Kvapil, 2. srpna 2024

  • Aplikace se chová stejně hloupě jako předchozí HBO Max. Při spuštění přehrávání nastaví správně jazyk dabingu, ale VŽDYCKY k němu zapne i titulky ve stejném jazyce. Je nutné ručně titulky vypnout. Novinkou je, že při přerušení přehrávání např. při přijmutí hovoru, se po návratu titulky znovu aktivují, ale už nejdou vypnout! Přehrávání se musí ukončit a znovu spustit. Je to debilní, chlapi, něco s tím udělejte! Děkuji!

Odpověď Warner Media Global Digital Services, LLC, 2. srpna 2024 (citace)

„Pekný deň prajeme. Veľmi nás mrzí, že sa vyskytujú problémy pri prehrávaní. Našich zákazníkov si vážime a radi by sme o tom vedeli viac. Zašlite nám prosím bližšie informácie o zariadení na náš formulár pre bližšiu diagnostiku. https://bit.ly/3UV7pSO. S prianím pekného dňa, Podpora Max“

 

Čeho jsme si všimli

Řekněme si rovnou, že velmi příjemné bylo to, že… „i když sport jako takový Max nabízí za extra předplatné, u olympijských her učinil výjimku a jsou dostupné naprosto všem předplatitelům Maxu bez rozdílu“. Citace z našeho dřívějšího článku, více na odkazu výše.

Naopak hodně nemile překvapilo to, že aplikace nebyla schopna hned úvodem nabídnout výběr sportů a nějaký ucelený a přehledný program à la EPG. Po tom, co našinec chtěl bylo nutno pátrat a někdy jsme si připadli jako v Alence v říši divů.

  • V základním levém menu chyběla „olympijská volba“ pro výběr sportu, který chcete sledovat („Kompletní program“, jinde např. nazváno „Paříž 2024 – olympijské sporty“, atd., atd.), nebo alespoň nějaký základní přehled.
  • Jak jsme pochopili, celkový seznam druhu sportů se dynamicky měnil v průběhu olympiády, nicméně „Surfing“ (Tahiti) vždy chyběl, resp. jsme ho nikdy nenašli, a to i tehdy, když se ten den vysílal. Jediné místo, kde byl sport uveden (těžko říci, zda vždy, ale viděli jsme ho tu pořád) byl hodně zasutý grafický seznam ke kterému bylo třeba se na stránce prolistovat. A ten rozhodně měl být minimálně na levém menu!
  • V části „fotbal“ byl problém s uváděným programem, někdy byl zmatek v čase začátků a aplikace na to nijak neupozorňovala, resp. se chovala naprosto staticky (jednou zveřejněno a odchod).
  • Na dané platformě naprosto mizerný rychloposuv po pořadu, někdy až neexistující, resp. nedající se vyvolat (s výjimkou asi deseti sekundového skoku). Tohle bylo při zpětném sledování hodně frustrující!
  • Uživatelská přítulnost a vstřícnost ovládání naprosto chabá, což platí i o přehlednosti „olympijské“ části aplikace. Warner Media Global Digital Services tomu zkrátka moc nedal. Spíše to působilo dojmem, že se toho tak nějak zbavoval à la jeden známý seriál…

Co dodat?

Max z toho pro Česko vybruslil hodně levně a ve srovnání s ČT, která měla také své mouchy (např. neexistující olympijské HbbTV, resp. ani slovo na toto téma) jednoduše propadl.

Slibovány byly třeba komentáře ve 20jazycích, ale nenašli jsme je u žádného z pořadů, nebo jsme prostě neměli štěstí (spíše tak maximálně deset, možná dvanáct, češtinu či slovenštinu jsme neviděli, ale prý tu někdy byla).

Max zkrátka vše pojal – z hlediska nákladů – naprosto minimalisticky a ve stylu „dobře, máme to, tak se toho nějak zbavme“!

I tak se to dá dělat, i tak se dá vydělávat!