Přijímače, které bychom klasicky označily jako hotelové míří nyní i do zdravotnických zařízení a nejsou tak jednoduché, jak byli možná někteří zvyklí. Rozlišení je na současném standardu Ultra HD (4K)…

Novinky ze série Philips Hospitality TV 4500 jsou (budou) k dispozici v úhlopříčkách 61 cm (24″), 81 cm (32″), 109 cm (43″), 127 cm (50″), 140 cm (55″) a 165 cm (65″). Výběr je tedy velký a prý byly vytvořeny na základě zpětné vazby od firemních zákazníků. Postaveny jsou na momentálně konzervativní a dlužno říci, že také osvědčené platformě Android 11, pochopitelně jim nechybí přístup do knihovny aplikací a Google Chromecast pro zrcadlení pořadů přímo z obrazovky mobilu hosta, klienta či třeba studenta.

Televizor Philips 43PUS8818 The One Kvalitní otočný podstavec, Google TV i Vánoce

Řada Philips Hospitality TV 4500 se vyznačuje nejen obvyklými tunery DVB-C/T/S, ale navíc i IPTV. Jsou tu rovněž designově úzké rámečky a zvuk se zesilovačem o výkonu 2x 10 wattů s dekódováním Dolby Atmos.

Vlastnosti televizorů ale nejlépe osvětlí prohlášení Jeroena Verhaeghe, ředitele „obchodního rozvoje pro pohostinství ve společnosti PPDS“: „Chápeme, že některé provozy nepotřebují všechny prémiové funkce. Proto jsme vyvinuli nové řešení, které nabízí cenově dostupnější sadu, ale na rozdíl od ostatních na trhu neznamená výrazné kompromisy ohledně funkcí, schopností nebo kvality, obvykle k nalezení pouze u prémiových modelů. To je to, co nás inspirovalo k vytvoření nové série Philips Hospitality TV 4500 – řešení, které skutečně mění pravidla hry pro základní úroveň televizí, pokud jde o cenu a kvalitu.“

Philips Hospitality TV 4518. Foto a foto v úvodu: PPDS

Výrobce ještě zdůrazňuje dvě pro tento segment důležité věci:

  • vzdálený přístup CMND dovolující non-stop monitorování a správu všech TV v systému, čímž se snižuje potřeba fyzických návštěv pokojů. S tím souvisí i funkce AppControl díky níž lze na dálku vybírat, instalovat a spravovat všechny aplikace.
  • Hygiena a snadné čistění. Například dálkové ovladače jsou vyrobeny z antibakteriálních materiálů, nemají ani dutiny ani vyvýšená tlačítka.

Philips Hospitality TV 4500 vychází z předchozí řady Philips MediaSuite, kterou společnost PPDS dodala i velkým hotelovým řetězcům, jako jsou Accor, Best Western, Marriot či Radisson.