Jako poslední z „velké trojky“ představila podzimní programové schéma skupina Nova. Novináře a známé tváře sezvala na čtvrteční odpoledne do restaurace Cindy na Císařské louce v Praze.

Čtyři úplné programové novinky si pro letošní podzim připravil hlavní kanál televizní skupiny Nova. Na nedělní večery od 20:20 nasadí osmidílný seriál Záhadné případy s Miroslavem Donutilem v hlavní roli, kterého herecky doplní syn Martin a snacha Sára. Pro Novu jej připravila společnost Bionaut Vratislava Šlajera, která stojí za tituly Dáma a Král či Odznak Vysočina. Na Nově měla tento projekt na starosti kreativní producentka Lenka Szántó, jež se podílela na projektech Jitřní záře nebo Extraktoři. Páteční večery od 20:20 budou patřit novému seriálu Jiřího Vejdělka Taneční s Jitkou Ježkovou a Sašou Rašilovem v hlavních rolích. Nova rovněž nasadí svoji obdobu primácké Partičky, licencovanou improvizační show Možné je všechno! s Pavlem Zedníčkem v roli moderátora. Prostor dostane v sobotu od 20:20.

Oblíbenou kuchařskou soutěž MasterChef letos na podzim vystřídá jiný formát Hell´s Kitchen Česko s Radkem Kašpárkem v roli porotce. Soutěžit tentokrát nebudou amatéři, ale naopak profesionální kuchaři, a to každou středu od 20:20. Staronovým formátem je romantická reality show Bachelor Česko, kterou úspěšně odvysílala sesterská televize Markíza na Slovensku pod názvem Ruža pro nevěstu (a vidět ji mohli i předplatitelé streamovací služby Voyo). Nova ji nasadí vůbec poprvé, ale zatím neprozradila, kdy a v jakých časech tato show půjde. Jisté je, že v luxusním sídle na řeckém ostrově Rhodos se bude atraktivní, úspěšný, a především stále svobodný muž snažit najít ideální partnerku mezi skupinou dívek bojujících o jeho srdce. Průvodkyní na této cestě mu bude Zorka Hejdová.

Presskit PODZIM 2024 NOVA F… by Jan Potůček

Tereza Brodská se po 14 letech vrací do Ulice

Stejná moderátorka bude provázet také čtvrtou řadou vztahové reality show Love Island Česko a Slovensko, jejíž nasazení Nova zatím také neupřesnila, ale většinu obsahu nabídne nikoli v lineárním vysílání svého hlavního kanálu, ale především na Voyo. V premiérových řadách se na Novu s podzimní sezónou vrátí Kriminálka Anděl (v pondělí od 20:20, starší řady bude Nova reprízovat v neděli od 21:30). Úterní a čtvrteční večery od 20:20 budou patřit novým dílům seriálu Jedna rodina, kterým se Nova snaží konkurovat seriálu ZOO na Primě. Programová okna pro druhé hlavní večerní pořady po 20. hodině obsadí reprízy úspěšných formátů Novy: v pondělí půjde od 21:30 krimiseriál Specialisté, v úterý seriál Okresní přebor, ve středu Výměna manželek, ve čtvrtek Comeback a v pátek český film.

Ještě pozdější večer od 22:45 bude patřit v pondělí magazínu Víkend, v úterý a ve středu akvizičnímu seriálu Kriminálka Las Vegas, ve čtvrtek pořadu Na vaší straně a v pátek akvizičnímu seriálu Mizerové navždy. V sobotu později večer Nova nasadí akviziční filmy a v neděli publicistický pořad Střepiny. Na podvečerním schématu hlavního kanálu Novy se na podzim nic nezmění: ve všední dny od 17:30 půjde vědomostní soutěž Na lovu doplněná o šestého lovce Banditu. Od 18:30 půjdou premiérové díly 20. ročníku seriálu Ulice, do kterého se po čtrnácti letech vrací Tereza Brodská v roli Báry Jordánové a od 19:30 tradičně hlavní zpravodajská relace Televizní noviny.

Voyo přinese druhou řadu Sex O´Clock

Novinky chystá také Voyo. Už od léta se na něm objevují nové díly seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 a na podzim přijde i druhá řada komediálního seriálu Sex O´Clock. A co tematické kanály Novy? Filmová Nova Cinema nabídne divákům nejen premiéry světových megafilmů, ale také nejnovější i nejúspěšnější filmové tituly. V premiérovém uvedení to bude například biografické drama Elvis (2022). Dále půjde o kultovní snímek Sedm, drama Schindlerův seznam režiséra Stevena Spielberga, futuristický akční film Elysium, sci-fi thriller 7 životů nebo oblíbené filmy ze série Avengers. „Napětí odlehčí bláznivá dobrodružství populárních žlutých hrdinů v komedii Mimoni či animáky série Já, padouch,“ uvedla Nova.

Nova Action přinese nová dobrodružství podnikatelské rodiny Robertsonových v premiérových dílech Kachní dynastie. Pokračovat budou také známé reality show a objeví se akční seriály se Semirem Gerkhanem či Chuckem Norrisem. Filmový podzim bude na Nova Action pod taktovkou příběhů hvězdné lodi Enterprise. Nova Lady uvede v premiéře seriál Neposkvrněná Jane. Diváci se dočkají také premiéry druhé řady oblíbené turecké telenovely Mateřská láska a úspěšných romantických seriály, jako jsou Vyměněné osudy, Láska a nenávist Istanbulu nebo Doktorka Quinnová. Objeví se také populární Čarodějky. Z filmů půjde o snímky Muž mých snů, Láska v Římě, Láska nebo právo a mnoho dalších.

Nova si nadělila k třicetinám nové logo

Nova Fun bude i v následující sezoně bavit kultovními sitkomy, mezi které patří Přátelé, Dva a půl chlapa, Teorie velkého třesku nebo Krok za krokem. S Nova Gold si přijdou na své milovníci detektivek. Do světa vyšetřování, záhad a napínavých kriminálních příběhů je vtáhnou úspěšné detektivní seriály, jako například To je vražda, napsala, mysteriózní Médium nebo ikonický poručík Columbo. Vzrušující vyšetřování probíhá také v seriálech Vraždy v Kitzbühelu a Otec Brown. Zkušení vyšetřovatelé řeší zapeklité případy rovněž v seriálech Myšlenky zločince, Odložené případy, Beze stopy nebo Kriminálka Las Vegas.

Nova vstupuje do podzimní sezóny třicátého roku vysílání s pozměněným logem a novou vizuální identitou. Vytvořila ji newyorská agentura loyalkasper, jež stojí za podobnými projekty například pro Disney +, Paramount +, PEACOCK, MTV a mnoho dalších. Dosavadní podoba loga TV Nova vznikla v roce 2017 u příležitosti 23. výročí zahájení vysílání, kdy zastřešila všechny své stanice pod název Skupiny Nova. Ke změně loga hlavní stanice Nova tak dochází po sedmi letech. Od dneška ho Nova používá přímo ve vysílání, změnila i loga na mikrofonech redaktorů zpravodajství, světelné logo nad vchodem do budovy na v Praze na Barrandově a ve veškeré komunikaci. Novému logu a jeho nasazení bude Televizníweb.cz věnovat samostatný článek příští týden.

Úvodní foto a první galerie: Václav Udatný, další galerie: TV Nova