Je tu poslední prázdninový žebříček deseti NEJ snímků (filmy plus tzv. opakované televizní pořady, včetně seriálů) připravený podle zájmu českých uživatelů mezinárodní programové služby JustWatch.

V čele filmového TOP stojí zajímavý a solidně zpracovaný snímek Království Planety opic (nebo tak, jak ho vidíte v žebříčku), dvojkou je stále se držící John Wick: Kapitola 4 z roku 2023 a název, a Keanu Reeves, vypovídá vše. Na třetím místě najdete snímek, za autora článku poněkud slabý (klasika míří kamsi…), Furiosa: Sága Šíleného Maxe a v TOP 10 se také stále drží spektáklově progresivistická „druhá“ Duna (je stále první… : ) a Oppenheimer.

Nejvyhledávanější pořady na streamu? V červenci Beverly Hills a Banda

U opakujících se televizních pořadů se oproti červenci mnoho nezměnilo. Na prvním místě byl komiksový seriál Banda (The Boys) vystřídán Rodem draka vedle kterého se na osmou pozici propracovala i Hra o trůny. Dvojkou je další komiksovka Umbrella Academy a bramborovou medaili si odnáší odpočinkový Zelenáč, který o jedno místo posunul někdejšího vítěze Fallout.

JustWatch je mezinárodní průvodce světem streamování a služba si klade za cíl pomoci svým uživatelům najít pořady právě pro ně. Součástí měření je asi dvacítka nejrůznějších placených videoték typu VoD, dále služby volně dostupné a také některé IPTV (internetové televize, resp. kombinované s videotékami). Z českých je tu, mimo jiné, už i Voyo a O2 TV, tedy ty nejužívanější.

JustWatch podle vlastních údajů využívá více než 20 milionů uživatelů měsíčně v 95zemích světa. V České republice pak má, podle posledního prohlášení pro digirevue.cz, 200.000 až 250.000 uživatelů měsíčně.

Úvodní foto: 20th Century Studios