Televizní multiplexy provozované Českými Radiokomunikacemi se na Ostravsku odmlčely v šest ráno, na Ústeckoorlicku o hodinu později. Na Ostravsku se od desáté dopolední přidá výluka rozhlasového vysílání, analogového i digitálního.

Plánovaná odstávka hlavního ostravského vysílače Českých Radiokomunikací v Hošťálkovicích začala úderem dnešní šesté hodiny ranní vypnutím televizních sítí DVB-T2. Odmlčel se veřejnoprávní multiplex 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplex 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko a Retro Music TV na kanálu 28 a multiplex 23 s programy Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, TV Noe, TV Seznam, Spektrum Home, A11, Sporty TV, Rádio Dechovka, Rádio Impuls, Český Impuls a Ukrajinské rádio na kanálu 31. Další dva blízké vysílače CRA na Hladnově a Lysé hoře pokračují ve vysílání a tudíž výluka Hošťálkovic nemusí mít zásadní vliv na příjem televizního signálu.

Z rádií nebude možné až do 15 hodin naladit analogové FM vysílání Českého rozhlasu Radiožurnál na frekvenci101,4 MHz, Českého rozhlasu Vltava na frekvenci 104,8 MHz, Českého rozhlasu Ostrava na frekvenci 107,3 MHz Rádia Impuls na frekvenci 89,0 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 91,0 MHz, Hitrádia Orion na frekvenci 96,4 MHz, Blaníku Ostrava na frekvenci 93,7 MHz, digitální sítě ČRo DAB+ na kanálu 12D a digitální sítě CRA DAB+ na kanálu 7D. „Důvodem pro výluku vysílání je pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie,“ uvedly CRA na svém webu.

Pouze televizního vysílání se týká dnešní výluka dokrývače Ústí nad Orlicí – Kubíncův vrch. Od 7:00 do 16:00 nejde veřejnoprávní multiplex 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 39, multiplex 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko a Retro Music TV na kanálu 27 a multiplex 23 s programy Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, TV Noe, TV Seznam, Spektrum Home, A11, Sporty TV, Rádio Dechovka, Rádio Impuls, Český Impuls a Ukrajinské rádio na kanálu 23. Výluky se netýkají televizního vysílání, které na Ostravsku a Ústeckoorlicku provozuje společnost Digital Broadcasting z blízké rozhledny. Programy televizního multiplexu 24 tak budou vysílat beze změny.