Rychlý a spolehlivý operační systém Vidaa (vlastní praxe autora) licencovaný i pro jiné značky televizorů začíná nabízet aplikaci HBO Max, nově tedy Max. A k dispozici není jen na loňských a letošních modelech TV!

K video službám, které pod o. s. Hisense Vidaa fungují, jako Apple TV+, Disney+, iVysílání, Lepší.TV, SledovaniTV či Voyo, se nyní připojuje VoD na kterou se čekalo hodně dlouho, zejména kvůli změnám na její straně. Její nejnovější provedení nazvané Max pak představuje důsledek fúze velkých amerických studií Warner Bros. a Discovery a vedle sportu nabízí bohatou knihovnu filmů, seriálů a dokumentů od například DC Universe, HBO či Warner Bros.

MAX nahradil HBO Max, co se změnilo pro předplatitele?

Linuxový systém Vidaa (čtěte „vida“)vytvořený čínskou společnosti Hisense byl původně určen pouze pro tuto značku televizorů. V minulosti byl licencován například společnostem Sencor, Strong a Toshiba, nyní už ale výrobce hovoří o „400 značkách po celém světě“.

Aplikaci Max můžete u televizorů Hisense využívat už od modelového roku 2021/2022, konkrétně jde – podle výrobce – o řady G, H, K, N. Obecně vzato se pak má jednat o operační systém od verze Vidaa 6 a pokud to bude vypadat tak, jako na našem novém referenčním televizoru Hisense 65U7KQ z roku 2023, aplikace se vám automaticky objeví na liště domovské stránky (viz úvodní foto) aniž byste cokoli museli dělat. Ostatně připojená fotogalerie pochází právě z tohoto televizoru (test zde).

A ještě jedna věc – jak zjistíte verzi operačního systému na svém televizoru buď značky Hisense, nebo jiné používající o. s. Vidaa? Snad vám napoví připojená fotogalerie z našeho referenčního přijímače, výše zmiňovaného Hisense 65U7KQ z roku 2023.

U vás to může být podobné, samozřejmě ale záleží na konkrétní verzi systému.

Štítky