Výluka televizního vysílání začala v šest hodin ráno a potrvá do třetí odpolední. Digitální rozhlas se odmlčí úderem desáté dopolední. Bez signálu budou pouze sítě a stanice, jejichž provoz zajišťují České Radiokomunikace.

Na Valašsku, konkrétně pak v okolí Valašských Klobouků, se dnes ráno odmlčel veřejnoprávní multiplex 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplex 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko a Retro Music TV na kanálu 22 a multiplex 23 s programy Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, TV Noe, TV Seznam, Spektrum Home, A11, Sporty TV, Rádio Dechovka, Rádio Impuls, Český Impuls a Ukrajinské rádio na kanálu 33. „Důvodem pro výluku vysílání je pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie,“ uvedly České Radiokomunikace.

Z rádií nebude možné od 10 do 15 hodin z vysílače Ploštiny naladit digitální síť ČRo DAB+ s programy veřejnoprávního Českého rozhlasu na kanálu 12D. Výluka se netýká televizního vysílání, které na Valašsku provozuje společnost Digital Broadcasting. Programy televizního multiplexu 24 tak budou vysílat beze změny. Diváci a posluchači v dosahu zlínského vysílače Tlustá hora naladí i programy, které mají na Ploštinách výluku.

Úvodní foto: Wikimedia Commons / Jiří Komárek