Výluka televizního vysílání začala v šest hodin ráno a potrvá do třetí odpolední. Rádia se odmlčí úderem desáté dopolední. Bez signálu budou pouze sítě a stanice, jejichž provoz zajišťují České Radiokomunikace.

Na Zlínsku se dnes ráno odmlčel veřejnoprávní multiplex 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplex 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko a Retro Music TV na kanálu 22 a multiplex 23 s programy Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, TV Noe, TV Seznam, Spektrum Home, A11, Sporty TV, Rádio Dechovka, Rádio Impuls, Český Impuls a Ukrajinské rádio na kanálu 33. „Důvodem pro výluku vysílání je pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie,“ uvedly České Radiokomunikace.

Z rádií nebude možné od 10 do 14 hodin ze zlínské Tlusté hory naladit analogové FM vysílání Českého rozhlasu Radiožurnál na frekvenci 99,5 MHz, Českého rozhlasu Vltava na frekvenci 94,8 MHz, Českého rozhlasu Zlín na frekvenci 97,5 MHz Rádia Impuls na frekvenci 102,3 MHz, Frekvence 1 na frekvenci 105,0 MHz, Rádia Kiss na frekvenci 90,3 MHz, Rock Rádia na frekvenci 89,6 MHz a digitální sítě ČRo DAB+ na kanálu 12D. Výluka se netýká televizního vysílání, které na Ostravsku provozuje společnost Digital Broadcasting. Programy televizního multiplexu 24 tak budou vysílat beze změny.