Novou společnost, která převezme produkty profesionálních projektorů a velkoplošných displejů, založí společnosti Panasonic Connect a Orix Corporation. Firma, která vznikne v dubnu 2025, ponese název Panasonic, ale Orix v ní bude mít podíl 80 procent a Panasonic Connect zbývajících 20 procent.

Obě společnosti uzavřely 31. července strategické partnerství, které má zajistit další rozvoj vizuální techniky pod značkou Panasonic. Orix zainvestuje vývoj a výrobu, Panasonic dodá svoje zkušenosti a značku. Obě firmy pochází z Japonska, společný podnik postaví na současné divizi Media Entertainment Business Division (MEBD) Panasonicu. „Po uzavření kapitálového partnerství ponesou cílové produkty i nadále značku Panasonic a nová společnost bude prozatím používat také název Panasonic,“ informoval Panasonic Connect, který hledal pro další vývoj vizuální technologie strategického investora.

LOH Paříž: 130 projektorů a 500 displejů Rekordní nasazení AV techniky od Panasonicu

„Zásadně se zvýšil význam integrace softwaru spolu s pokročilým hardwarem a v důsledku vzniku aplikovaných technologií a poptávky po pohlcujících zážitcích došlo k významným změnám v konkurenčním prostředí. Aby bylo možné dosáhnout organického růstu a další expanze na trh do budoucna, společnost usoudila, že bude nutné posílit provoz a provádět neustálé investice,“ konstatuje Panasonic Connect. Proto se rozhodla pro partnerství s Orixem, který má bohaté zkušenosti s investicemi do mnoha společností, včetně výrobců technologií a velkých korporací.

Orix Corporation se zabývá různými finančními službami a věnuje se obchodním operacím se střednědobou až dlouhodobou perspektivou. Prostřednictvím tohoto kapitálového partnerství si Panasonic Connect klade za cíl využít bohaté zkušenosti společnosti Orix s obchodními investicemi a prosazovat strategie pro organický růst spolu s neustálými investicemi do technologického vývoje v oblasti hardwarových technologií a budování a realizace strategických aliancí v celosvětovém měřítku. Nový společný podnik vytvoří dceřiné společnosti v Severní Americe, Evropě, Číně, Austrálii, Singapuru a dalších regionech. V Japonsku bude prodej produktů Panasonic vizuální divize nadále zajišťovat společnost Gemba Solutions Company spadající pod Panasonic Connect.

Novinky pro produkci videa od Panasonicu Premiéra na veletrhu NAB 2024 Las Vegas