Třídílný politický thriller ze současnosti se věnuje vysoké politice a tajným službám ve střední Evropě, tedy i v Česku, po atentátu na našeho prezidenta. Jde tedy o jakousi sci-fi, která se ovšem může – ve světle prapodivné současnosti – lehce stát další novou realitou.

Minisérie vzniká pro Canal+ v česko-slovensko-ukrajinské koprodukci s podporou pilotního programu pro televizní koprodukce Eurimages, programu filmových pobídek českého Státního fondu kinematografie a programu podpory audiovizuálního průmyslu slovenského Audiovizuálného fondu. Režisérem je Lukáš Hanulák, scénář napsal Štefan Titka a autory konceptu jsou Lukáš Hanulák, Vratislav Šlajer a Štefan Titka.

Srpnové lahůdky na Canal+ Skvělé snímky Pod černou vlajkou a Kdo chce zabít Jessii?

Děj, citujeme: „Po útoku na prezidenta České republiky (Miroslav Donutil) se investigativní novinář Martin Braun (Jan Révai) spojí s mladou on-line pátračkou Juliou (Eliza Rycembel), aby odhalili, co a proč se přesně stalo. Během pátrání se zapletou do nebezpečné hry tajných služeb, mezinárodní politiky a sil, které jsou z různých důvodů odhodlány utajit pravdu. Při cestě k jejímu nalezení umírají lidé a jedinou nadějí pro Juliu s Martinem, aby neskončili stejně, je včas odhalit, co se stalo.“

Režisér a producent Lukáš Hanulák k tomu říká: „Díky společnosti Canal+ máme příležitost vyprávět moderní politický thriller a nabídnout divákům žánr, jaký se u nás běžně netočí. Velkou radost mám i z podpory Eurimages z nově vzniklého programu pro seriálové koprodukce, kterou jsme získali jako vůbec první projekt ve střední Evropě.”

Scenárista Štefan Titka dodává: „Aktuálnost našeho napínavého příběhu akcentují smutné kauzy posledních měsíců, útoky na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa nebo pokus o atentát na premiéra Slovenské republiky Roberta Fica. Naším příběhem chceme podobným událostem dát hlubší společenský a morální kontext. Moloch bude ale především napínavý thriller s překvapivými odhaleními inspirovaný naším oblíbeným žánrem politických thrillerů 70. a 80. let minulého století.“

On-line vidotéka Canal+ odstartovala v Čechách a na Slovensku v dubnu 2023. Vysílá vlastní pořady, nejnověji i pořady z videotéky Apple TV+ a je tu také sedm živých kanálů, včetně Canal+ Sport s přenosy z anglické Premier League. Zároveň je provozovatelem platforem satelitní a internetové televize Skylink a Freesat.