Kompaktní a lehké novinky (pod kilogram) vybavené patentovaným stojanem 3v1 dovolujícím projekci v rozsahu 360 stupňů nabídnou, mimo jiné, kompletní horizontální (včetně rohů) i vertikální lichoběžníkovou korekci, která má být v druhém případě automatická.

Právě to má dovolovat i vyšší flexibilitu v umístění projektoru, typicky projekci ze strany, třeba tak, jak ji vidíte na úvodním snímku. Zabudován je akumulátor s kapacitou 12.000 mAh pro až 4 hod. provozu kombinovaný s energetickou bankou, která na výstupu dává až 45 wattů. Pozornosti by ale neměl uniknout ani audio systém od Harman Kardon.

Přenosný projektor ViewSonic M1 Pro Výborný hardware, zbytek slabší

„Pozorujeme, jak se mění životní styl zákazníků, kteří stále více vyžadují dynamické vizuální zážitky a pohodlí na cestách,” říká Dean Tsai, generální ředitel divize projektorů a LED displejů společnosti ViewSonic. „Když jsme v roce 2019 uvedli na trh první generaci projektoru M1, neustále jsme dostávali pozitivní ohlasy z trhu. Nyní, v rámci našeho závazku k inovacím a zaměření na uživatele, s potěšením uvádíme na trh nové projektory M1X a M1S. Tyto nové modely byly navrženy s ohledem na pohodlí uživatelů a díky vylepšeným funkcím rozšiřují možnosti nastavení a přinášejí všestrannější audiovizuální zážitek pro zábavu kdekoli.“

ViewSonic M1S a M1X s přirozeným rozlišením 854 x 480 bodů a světelným tokem 360 tzv. LED lumenů (poznámka autora: zcela obskurní veličina, jiná ale k dispozici není) zvládne 100″, tedy 254 cm úhlopříčky, ze vzdálenosti 2,6 m a z 1,6m vytvoří obraz o 152 cm (60″). Celkově vzato se začíná na pouhých 61 cm (24″), vrcholem je zmiňovaných 254 cm.

Projektory s certifikací TÜV na úroveň modrého světla jsou vybaveny rozhraním HDMI, analogovým audio výstupem, USB-C a USB pro nabíjení. Ke koupi by měly být od září 2024, M1S přijde na 8.890 Kč, M1X na 10.190 Kč. Druhá verze pak navíc nabízí Wi-Fi, zrcadlení obrazovky z mobilu a Bluetooth Audio.