Po hlavním ostravském vysílači Hošťálkovice, kterému České Radiokomunikace naplánovaly výluku na minulý týden, se dnes na devět hodin odmlčí televizní vysílání z městského vysílače Hladnov.

Výluka začala úderem šesté hodiny ráno a týká se výhradně tří celoplošných televizních sítí, jejichž provoz zajišťují CRA. Odmlčel se veřejnoprávní multiplex 21 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 26, multiplex 22 s programy skupin FTV Prima, Óčko a Retro Music TV na kanálu 28 a multiplex 23 s programy Nova, Nova Cinema, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Krimi, TV Noe, TV Seznam, Spektrum Home, A11, Sporty TV, Rádio Dechovka, Rádio Impuls, Český Impuls a Ukrajinské rádio na kanálu 31. Další dva blízké vysílače CRA v Hošťálkovicích a na Lysé hoře pokračují ve vysílání a tudíž výluka Hladnova nemusí mít zásadní vliv na příjem televizního signálu.

Kromě televizí se výluka dotkne i analogového rozhlasového vysílání v FM pásmu, a to jediného komerčního rádia Evropa 2. Jeho signál z Hladnova se odmlčí v 10 hodin a společně s televizním vysíláním se vrátí nejpozději v 15 hodin. Výluky se netýkají televizního vysílání, které na Ostravsku provozuje společnost Digital Broadcasting. Programy televizního multiplexu 24 tak budou vysílat beze změny.