Výrobcem anoncovaná „Přelomová řada televizorů Hisense U8N…“ používá obrazovku LCD (QLED), ve firemní mluvě ULED, s antireflexní vrstvou a širokým barevným rozsahem (WCG).

Přirozená obnovovací frekvence má být 144 Hz, jas jde na až 3.000 cd/m2 a podsvícení obstarává vylepšená technologie Mini LED (nebylo sděleno jak konkrétně), tedy opět to nejlepší, co je dnes v LCD k mání. Ta má mít více než 1.600 samostatně regulovatelných zón.

Dlouhodobý test Hisense 65U7KQ Zjevná kvalitka, výtečný poměr cena/výkon

Výrobce v zaslané tiskové zprávě zdůrazňuje i hlasové ovládání v češtině (uvidíme, jak bude pracovat, brzy prý má být k dispozici i slovenština) a zcela nový je také dálkový ovladač vybavený fotovoltaickým článkem.

Řada Hisense U8NQ bude nabízena s úhlopříčkami 140 cm (55″, cena neoznámena), 165 cm (65″ – Hisense 65U8NQ – 44.990 Kč) a 191 cm (75″). Zmiňovaná největší Hisense 75U8N přijde na 59.990 Kč, což je cena minimálně pozoruhodná.

Jaké jsou k dispozici aplikace můžete vidět třeba v dlouhodobé recenzi Hisense 65U7KQ, nejnověji je pak pro firemní operační systém Vidaa v poslední verzi k dispozici Max (více v samostatném článku), který se tak řadí například vedle Disney+ či domácí Lepší.TV. Právě v Disney+ využijete i režimy Imax Enhanced a Filmmaker Mode, a také standardy pro přehrávání obsahu s vysokým dynamickým rozsahem (High Dynamic Range) HDR10, HDR10+ (Immersive i Adaptive), HLG či Dolby Vision IQ.

Televizor pohání firemní obrazový procesor s umělou inteligencí, vestavěný audio systém typu 2.1.2 (dva horní kanály) je posílen o novinku jménem Hi-Concerto propojující televizor s dokoupitelnou kompatibilní zvukovou lištou.

Připojení k internetu obstará buď Ethernet (LAN) nebo Wi-Fi 6, výrobce navíc zdůrazňuje – a velmi správně – certifikaci „…pro kybernetickou bezpečnost a ochranu osobních údajů od uznávaného německého institutu TÜV Rheinland, s nímž Hisense spolupracuje už několik let“. O tohle teď, nejen v Evropě, začíná hodně jít a doufejme, že se to nezanedbá. À propos přímo ze stránky produktu u Hisense si můžete stáhnout tzv. Informační list z něhož se mimo jiné dozvíte, že televizor ve verzi 165 cm patří do energetické třídy E, má spotřebu 80 kWh/1000 hod. provozu a minimální garantovaná doba na firmware je 8 let od ukončení výroby, na náhradní díly 7 let a na podporu jako takovou 10 let. To je rozhodně nadstandard!