Od přelomu měsíce mají být ke koupi dvě novinky vyšší střední cenové relace – zvuková lišta a samostatný subwoofer.

„Soundbar“ Arc Ultra (24 990 Kč) provedený v systému 9.1.4 („4“ – pro směr vzhůru) má, oproti svému předchůdci, nabídnout výrazně menší velikosti měničů, reproduktorů, a prý i „lepší basový přednes“. Zabudováno je 14 repro, včetně basového, vylepšeny mají být dialogy (středový kanál) a obvodová mřížka po celé zadní části je tu kvůli šíření zvuku ve všech směrech. Nechybí Dolby Atmos, Wi-Fi 6, Apple AirPlay 2 a Bluetooth 5.3 pro streamování z mobilu. Lišta sama je určena zejména pro připojení přes HDMI (eARC), které musí váš televizor pochopitelně v této variantě mít. Rozměry jsou 1178 x 75 x 111 mm (švh), hmotnost 15,9 kg.

Zvuková lišta Sony HT-A5000 Drahá a zejména pro HDMI a velmi kvalitní audio

Výrobce zdůrazňuje, že Sonos Arc Ultra byl navržen s ohledem na odpovědnost vůči životnímu prostředí. Je tu vyšší počet šroubů a menší množství lepených částí. A také materiál bez halogenu, nižší obsah silikonu a za zmínku stojí i snížená spotřeba energie v pohotovostním režimu. Obal má být 100% recyklovatelný.

Druhou věcičkou je nová generace subwooferu Sub 4 (22.990 Kč), která se vyznačuje modernizovaným designem, vylepšenými vnitřními komponentami a Wi-Fi. Opět má být snížena spotřeba energie v pohotovosti, a to o téměř 50%.

Sonos rovněž vylepšil svou ovládací aplikací, přidal nastavení nových zařízení a možnost jejich seskupování. A také oznámil, že navrátí většinu dříve odebraných funkcí.